Extrudáló technológia
Az extrudálás a magok feldolgozását jelenti 120-150 C°-on, 40 atm.-g terjedő nyomáson egyidejűleg az extruder csigás művelő egységében végbemenő mechanikus zúzással és őrléssel. A technológia egyetlen folyamatba egyesít néhány tradícionális gabona feldolgozási műveletet: meleg feldolgozás, sterilizáció, puffasztás, őrlés, keverés, dehidrálás, stabilizálás.
Az eljárás lényege: a termény masszának a csigás művelő testből történő kilépésekor a hirtelen nyomásesés következtében a termék térfogatának nagymérvű növekedése megy végbe, így sokkal hozzáférhetőbbé válnak az állatok gyomra számára az enzimek, 90%-ig megnöveli a szervezet általi feldolgozhatóságot. Az extrudálás folyamán a fehérje egyszerű cukorrá bomlik, a káros mikroflóra fertőtlenítődik, a hüvelyesekben inaktívvá válnak a nem emészthető anyagok, a vitaminok és az aminosavak pedig a gabonafélékben teljes egészében megőrződnek.
A takarmány gyártásban gyakorlati tapasztalatok szerint az extrudált termékek alkalmazása lehetővé teszi a szarvasmarhák és baromfik napi súlygyarapodásának növelését 50-60 %-al, a napi tejhozamot pedig 1,5-1,7- szeresére növelheti.
A Cserkasszielevatormas nevű ukrán gyár extrudereinek és olajpréseinek kb. 50 %-át 32 országba exportálja a FÁK utódállamoktól kezdve a Közel-keleti országokon át Dél-amerikai vevőiig.
Az EU területén nevezett gyár kizárólagos képviselőjeként vállalkozásunk célja az ismertetett technológiának és gépeinek megismertetése és használatba adása a hazai és más országokbeli takarmánykeveréssel és állattenyésztéssel foglalkozóinak körében - valamennyiünk hasznára.
Érdeklődésük esetén kérjük adjanak email címet és egyéb elérhetőséget, hogy kívánságra képet és bővebb tájékoztatást tudjunk küldeni.
A vállalkozás által megadott információk valódiságát portálunk nem ellenőrizte!
A Pass minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítésről bővebben >>