Olaj sajtolás repcéből, napraforgóból és más magokból
Az egy menetben sajtolással elérhető olajpogácsa olajtartalom 6-8 %, folyamatos üzemmenet mellett a művelőeszközök kopása kb. 5000 t sajtolt mennyiség után várható. Lehetséges hántolatlan napraforgó hideg sajtolása is. 3 db 1t/ó-ás feldolgozó sor működik Magyarországon - a megrendelők teljes megelégedésére. Mindezek vélhetően kedvező képet adnak a gépekről.
Olajpréseket tudunk szállítani 500 és 1000 kg/ó teljesítményekkel. Azonban összessségében és már rövid távon is mindenképpen kifizetődő a préseket feldolgozó láncba építeni. Ilyenek a már említett magyarországi referenciák is.
Ennek megfelelően komplett sorokat tudunk szállítani, melynek tagjai: szója hántoló, takarmány extruder, csigás olajprés, olajpogácsa hűtő.
A javasolt géplánc előnyei:
- A szója hántoló közel 100 % hatásfokkal leválasztja a héjat (ballasztanyag), így feldolgozásra csak a tiszta belsőrész kerül. Ez egyben megnöveli a gépsor teljesítményét.
- Az extruder fizikai és vegyi úton az állati szervezet számára kedvező változásokat hoz létre a takarmány növényben, mely jelentősen megemeli a takarmány hasznosulását, ezáltal az egységnyi takarmánnyal előállítható állati termék mennyisége számottevően megnő. Ugyanakkor kedvező préselés előtti állapotba hozza a terményt, lényegesen csökkentve a csigás prés igénybe vételét és növeli annak teljesítményét.
- Csigás olajprés, mely kipréseli a magas olajtartalmú magból az olajat. Ez az olaj az állati szervezet számára kevésbé értékes, ugyanakkor étkezési célra különböző formákban kiválóan hasznosítható.
- Olajpogácsa hűtő, mely környezeti hőmérsékletre lehűti az olajprésben keletkező 6-8 % olajtartalmú pogácsát, ezáltal lehetővé válik a pogácsa károsodás (pl. avasodás) nélküli tartós tárolhatósága.
A vállalkozás által megadott információk valódiságát portálunk nem ellenőrizte!
A Pass minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítésről bővebben >>