TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ (CASSAVA, YUCA, MANIOKA)
Feladva: | 2015.12.16. |
Irányár: | 1 - 1 EUR |
Modell- vagy cikkszám: | MANIOKA KEMÉNYÍTŐ |
Származási hely: | ECUADOR |
Márkanév: | SPILLER FRUIT |
Minőségi tanúsítványok: | magyarországi labor eredményt kérésre küldök |
Minimum rendelési mennyiség: | 10 Tonna |
Fizetés módja: | T/T, M/T, D/D, CASH, D/P |
Maximum kapacitás: | 20 Tonna / Hét |
Csomagolás módja: | zsák 45 kg, igény esetén ettől eltérő csomagolás is lehet |
Szállítási idő: | 20 nap |
PÉKSÉGEK, SÜTŐÜZEMEK, FELDOLGOZÓK FIGYELEM!!!
KIZÁRÓLAGOS EURÓPAI FORGALMAZÁSI JOGOKKAL
VÁROM VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT IS!
PRÉMIUM MINŐSÉGŰ ECUADORI TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ (CASSAVA, YUCA, MANIOKA)
A bioélelmiszerboltokban gyakran megfordulók talán nagyobb eséllyel találkoztak már a tápiókagyönggyel, mint azok, akik csak a helyi közértben vásárolnak, de manapság nem kell Malájziáig mennünk egy jó tápiókapudingért.
Tápióka, kasszáva, manióka
A kasszáva, manióka, mandióka ugyanaz, ezek a tápióka névváltozatai. Egy íztelen, szagtalan, színtelen terményről van szó, mely nem kifejezetten finom önmagában. A kutyatejfélék családjába tartozik, latin neve: Manihot esculenta.
Ez a keményítőt és proteint tartalmazó élelmiszernövény Amerika trópusi részein őshonos. Földünk élelmiszer-ellátottság szempontjából legkritikusabb övezeteiben a lakosság mindennapi alapélelmiszere. Zsenge hajtása és levele spenótpótlóként használható fel. Ez utóbbi a gyökérnél sokkal értékesebb, sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagokat tartalmazó eledel.
A közel 160 maniókafaj mindegyike Amerika trópusi vidékeinek napfénykedvelő növénye. Az Észak-kelet Brazíliában honos Manihot Glazioviiból kaucsukot nyernek. Maniókából készítik a különleges nyugat-afrikai zselészerű fufut vagy a jamaicai bami-kását. A dél-amerikai indiánok szeszes italokat erjesztenek maniókából, a Yucatán-félszigeten lisztjéből kasszávakenyeret sütnek. Az őrlésnél lecsurgó folyadékból leülepedett keményítő a tápióka alapanyaga.
A tápióka a kasszáva (manióka, mandióka) gyökeréből kivont, szárított keményítőlisztből készül. A pudingok fő alapanyaga, de használják levesek, mártások sűrítésére. Zselatinizált kb. 2 mm-es granulátum. A feldolgozás során a keményítőszemcsék a hő hatására kis, szabálytalan csomókká alakulnak, s ezekből további sütéssel készül a tápiókapehely.
Thaiföldön kókuszból és tápiókából pudingot készítenek, tésztájából pedig golyókat gyúrnak, megszárítják, és kásaként fogyasztják.
A vállalkozás által megadott információk valódiságát portálunk nem ellenőrizte!
A Pass minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítésről bővebben >>