Bio Kovászos uborka
Feladva: | 2011.03.08. |
Utolsó módosítás: | 2011.04.06. |
Irányár: | 450 HUF |
Modell- vagy cikkszám: | 1 |
Származási hely: | Magyarország EU |
Márkanév: | ÁLDOS Zrt. |
Minimum rendelési mennyiség: | 1 Csomag/Csomagok |
Fizetés módja: | M/T, CASH |
Maximum kapacitás: | 1 Csomag/Csomagok / Nap |
Csomagolás módja: | zsugorfóliázott |
Szállítási idő: | 1 nap |
Alapadatok:
Nettó tömeg: 700 g
Töltő tömeg: 350 g
Összetevők: Bio uborka, víz, bio kapor, bio fokhagyma, bio rozsliszt, só, bors
Az uborka élettani hatása:
Az uborka (Cucumis sativus) a tökvirágúak (Cucurbitales) rendjébe, a kobakosok (Cucurbitaceae) családjába tartozó növényfaj. Ugyanabba a nemzetségbe tartozik, mint a sárgadinnye. Számos nemesített változata létezik. A zöldségek közül az egyik legegészségesebb.
Jelentős az élettani hatása. Nagyon nagy százalékban (96%) vizet tartalmaz, valamint gazdag nátriumban, vasban, foszforban, káliumban, kálciumban és vitaminokban (A1, B1, B2, B6, C). A káliumtartalma segíti a vesék működését.
Érdemes egész évben fogyasztani, ugyanis, ha hosszú távon fogyasztjuk, bőrünkre és hajunkra nagyon jó hatással van. Javít mind a kettő tónusán, állagán. Egész megjelenésünk, fittebb egészségesebb lesz. Az uborkának nagy jelentősége van a lúgosítás szempontjából is.
A tejsavas erjesztés és a kovászos uborka élettani hatása:
Tejsavas erjesztéssel sokféle és nagy mennyiségű zöldségfélét tartósítanak. A romlás megakadályozására a tejsavbaktériumok savtermelő tevékenységét használják fel.
A tejsavas erjedés során a tejsavképző baktériumok a tartósítandó anyagban lévő cukorral táplálkoznak és azokat hőtermelés mellett tejsavvá alakítják. Ezzel magyarázható, hogy amíg. a friss zöldség pl. 5% cukrot tartalmaz, addig a belőle készített savanyított zöldségben
a cukor csak nyomokban található, helyette viszont 1 - 2 % tejsav mutatható ki. Az erjedés során keletkezett hőt a tejsavbaktériumok energiaforrásként használják életfolyamataikhoz.
A tejsavbaktériumok által termelt tejsav hatása kettős:
Kellemes ízt ad a terméknek. Ez természetesen csak akkor kívánatos, ha ilyen jellegű és ízű végterméket kívánunk előállítani pl: sósvizes uborka, kovászos uborka, sózott tök, savanyított káposzta.
Olyan mértékig csökkenti a tartósítandó élelmiszer pH-értékét, hogy ezáltal lehetetlenné válik a kellemetlen íz- és illatanyagokat termelő, állom
A vállalkozás által megadott információk valódiságát portálunk nem ellenőrizte!
A Pass minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítésről bővebben >>