GLUTÉNMENTES MALANGA LISZT (TARO, KOKOYAM)
Feladva: | 2016.07.25. |
Utolsó módosítás: | 2016.07.27. |
Irányár: | 1199 HUF |
Modell- vagy cikkszám: | MALANGA LISZT |
Származási hely: | ECUADOR |
Márkanév: | HelloVita |
Minőségi tanúsítványok: | magyarországi labor eredményt kérésre küldök |
Minimum rendelési mennyiség: | 1 Tonna |
Fizetés módja: | T/T, M/T, D/D, CASH, D/P |
Maximum kapacitás: | 20 Tonna / Hét |
Csomagolás módja: | zsák 20 kg, igény esetén ettől eltérő csomagolás is lehet |
Szállítási idő: | 2 nap |
PRÉMIUM MINŐSÉGŰ ECUADORI MALANGA LISZT
(TARO, KOKOYAM, MALANGA, DACHEN, DASHEEN)
A táró - más néven a karibi káposzta, ehető kontyvirág" vagy a trópusok burgonyája" - tulajdonképpen egy zöldséggyökér, ami a hosszúkás gumós zellerre hasonlít. Barna, rücskös, néha szőrös héja koncentrikus köröket alkot, de alatta linóm, mályvaszínű rostokkal erezett fehér hús bújik meg. Ezt a gumót mindig főzve eszik (nyersen mérgező), és ugyanúgy lehet elkészíteni, mint a burgonyát (sülve, rosejbninek. pürének), de különféle édes változatai is népszerűek (sütemények, édesség). Ha megfőzzük, a húsa puha és lisztes lesz, és az íze félig-meddig a burgonya- és a gesztenyepüréére emlékeztet.
Gumószerűen megvastagodott föld alatti részét a trópusokon mindenfelé termesztik (népeledel). A kakaóbarnára fővő, finom, puha gumó keményítőtartalmán kívül a benne levő fehérje és cukor miatt is tápláló. Hatalmas, akár 1-1,5 m-re is megnövő levelei közt fejlődik a mi kontyvirágunkhoz hasonló virágzata.
A táró a kontyvirágfélék családjába (Araceac) tartozik. A trópusi Délkelet-Ázsiából származik, ahol az esőerdőkben ma is tömegesen él. Elsősorban a nedves trópusokon, illetve szubtrópusokon termesztik.
A kubai konyha jellegzetes eledele, a burgonyához hasonló az állaga. Lisztet őrölnek belőle kenyérhez, sütikhez, palacsintához. De ki is lehet sütni, vagy pürésíteni. Rengeteg jótékony hatása van, egyik közülük, hogy a búzával ellentétben gluténmentes liszt készíthető belőle. Magas a rosttartalma, ami köztudottan megkönnyíti az emésztést, csökkenti a rossz koleszterin szintjét (LDL), így védi a szívünket. Csökkenti a vércukorszintet is, jó szédülés, hányinger és fáradság ellen.
A malangában található keményítő nagyon könnyen emészthető, így például reflux ellen is kiváló tápanyag. Magas szénhidráttartalma miatt kiváló energiaforrás.
A vállalkozás által megadott információk valódiságát portálunk nem ellenőrizte!
A Pass minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítésről bővebben >>