Bolond, de bevált üzleti ötletek

Publikálva:    Kategória: Műhely    Kommentek: 
Bolondhoz

A vízvezeték szerelőkre, könyvelőkre vagy zöldségesre nehezebb időkben is szükség van. Ugyanakkor szokatlan vagy meglepő üzleti modellek életképesek lehetnek gazdasági stagnálás idején is. Lássuk, milyen őrültségek váltak be a nagyvilágban!

 

A kockadinnye

Ez a találmány főként Japánban hódított. A termelők a dinnyecsemetéket kocka alakú ládákba helyezik, és ebben növekszenek tovább. Így a szállításuk és a tárolásuk is gazdaságosabb.

 

A műanyag klumpa

Nem szép, nem stílusos, de a legrikítóbb színekben kapható. A lábunkat kb. három számmal nagyobbnak mutatja, mint amilyen valójában. Mindezek alapján bukásra lenne ítélve, mégis világszerte elterjedt és milliószám veszik. Ki gondolta volna?

Klumpa

 

A kutyaszemüveg

Szemüveg kutyáknak. A feltaláló milliomos lett, nem csak forintban.

 

A melegítő párna (mikrózható)

Ez az a fajta ötlet, ami sokaknak eszébe juthatott, de csak egyvalaki csinálta végig. Kár hogy nem mi voltunk azok.

 

A poloskasorompó

Szerencsés esetben legfeljebb takarítatlan szálláshelyen találkozunk ágyi vérszívókkal. Egy ausztrál vállalkozás olyan tálcácskákat dobott piacra, amelyek az ágy lábánál csapdába ejtik a poloskákat. Mosolyogató? Komoly bevételt hoz.

 

A tyúkbérlés

Amerikai házaspár “találmánya” azoknak a városi családoknak, akik szeretik a friss tojást, de nem akarnak bajlódni a csirkék felnevelésével. Tavasszal kész tojótyúkok bérelhetők, a tartáshoz szükséges eszközökkel, ősszel pedig visszaadhatók.

 

A másnaposság-szolgálat

Számtalan magazin, honlap és TV-csatorna tudósított arról a két coloradoi srácról, akik egy átbulizott éjszaka után házhoz mennek, reggelit készítenek, frissítőt szolgálnak fel és rendet raknak – mindezt 20 dollárért fejenként. Már csak a takarításért megéri…

comments powered by Disqus