Mitől jobb az átszerkesztett napi hírlevél?

Publikálva:    Kategória: Fejlesztések    Kommentek: 
mindennapmas

Még ha teljesen legálisan küldünk is több tízezer hírlevelet naponta, tisztában kell lennünk a kéretlen tartalmakat „elfogó” szűrők működésével. A spamszűrők különféle feltételek megléte alapján (azokat súlyozva) döntik el, egy üzenet kéretlen-e, s előfordulhat, hogy több feltétel együttes teljesülése esetén a levél nem jut el a címzetthez. Gyanús tényezők például az INGYEN!, a pénzvisszafizetési garancia, az olcsó, a nyeremény, az akció kifejezések, a harsány színek, a felkiáltójelek halmozása vagy a nem megfelelő html kódolás. Minden szerver másként súlyoz, a feltételek folyamatosan változnak, bővülnek, sőt, a spamszűrők még egymással is szinkronizálják legfrissebb eredményeiket.

 

Mivel partnereink többsége elsődlegesen a napi hírlevélből tájékozódik az aktuális kereskedelmi lehetőségekről (sokaknak első reggeli olvasmányuk), létfontosságú a spamszűrők kikerülése és a tartalom azonnali láthatósága. Ennek érdekében 2013. december 20-ával az alábbi módosításokat hajtottuk végre:

 

1. Minél kevesebb statikus, és minél több dinamikus (napi, partnereinktől származó) tartalom alkalmazása. A fix fejlécek csökkentésének eredményeként a belföldi és a külföldi keresletek ugyanabban a rovatban kapnak helyet.

2. A képi elemek, grafika kiiktatása (ezáltal az e-mail méretének csökkentése), harsány színek kerülése.

3. Egyszerű formátum bevezetése, a tartalom hangsúlyozása.

4. A hivatkozások számának minimumra csökkentése.

5. E-mail címünk, telefonszámunk feltüntetése.

6. Hangsúlyosabb leiratkozás funkció a hírlevél láblécében.

 

A napi hírlevél megjelenése attól is függ, ki milyen e-mail klienst használ (és ezekből igen sok létezik), mindenesetre igyekeztünk mobil eszközökre is optimalizálni a formát, így az üzenet szélességben összenyomva is olvasható marad.

 

Ön is úgy gondolja, hogy lényegesebb a széles üzleti közönség elérése, mint a színes külcsín? Vagy jobban tetszett a régi? A cikk után a kommentár panelben várjuk véleményét!

Mitől jobb az átszerkesztett napi hírlevél?
Szerző: 
Az Üzleti Ajánlatok.hu-t üzemeltető Konita Szolgáltató Bt. ügyvezetője. A térségfejlesztés, vállalkozásfejlesztés tizenéves béklyójából egyelőre nem sikerült szabadulnom. Ezen motiváció egyik gyümölcse az Üzleti Ajánlatok.hu, melyet szerencsém volt és van kiváló csapatban építeni és működtetni. A fenti feladatok jellemzően nem nyolc órás munkát jelentenek, így néha jól esik egy kis „Business Café”… készítsük, fogyasszuk együtt!
comments powered by Disqus