Mi az Amazon futárdrón-bejelentés valódi háttere?

Publikálva:    Kategória: E-Business    Kommentek: 
amazon drón és az ingyenes hirdetés

December 1-én a CBS News „60 perc” című műsorában Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója bejelentette: cége K+F részlege olyan repülő szerkezeteken – drónokon – dolgozik, melyek a csomagokat fél órán belül leszállítják a megrendelőnek. A hírt a hazai média is azonnal felkapta.


A helyzet az, hogy az Amazon Prime Air-nek nevezett szolgáltatás jó eséllyel sohasem valósul meg. Maga Bezos is elismeri, hogy a Szövetségi Repülésügyi Hivatal (FAA) legkorábban 2015-ben tudná a polgári drónok működtetéséhez szükséges jogszabályi hátteret megteremteni. Ugyanakkor a Wall Street Journal információi szerint az FAA 2020. előtt nem tervezi a kereskedelmi drónok engedélyezését.

amazon drón működés közben

Nem véletlenül. 2013 márciusában New York határában egy drón alig 60 méternyire haladt el egy utasszállító repülőgép mellett. Az ütközés több száz ember életébe kerülhetett volna. Tom Jeffries nyugalmazott pilóta szerint a drónokat nem mutatja a radar. Ha a hajtómű beszippant egyet, az végzetes lehet.


Mi hát a hír háttere? A válasz: ingyen reklám, méghozzá a Cyber Hétfő, az év legforgalmasabb online bevásárlási napja előtt. A „60 perc” című műsor több mint negyed órát foglalkozott az Amazon sztorival. Egy 30 másodperces reklámspot ára az esti show-ban általában 100.000 dollár feletti összegbe kerül. Ha ezt megszorozzuk a kapott műsoridővel, az Amazon három-millió dollár értékű nyilvánosságot és 13 millió nézőt szerzett meg ingyen. Ennél persze sokkal többen beszéltek a drónos hírről hétfőn, írja a Business Insider, melyben Jeff Bezos is érdekelt befektetési társasága, a Bezos Expeditions révén…


Mi az Amazon futárdrón-bejelentés valódi háttere?
Szerző: 
Az Üzleti Ajánlatok.hu-t üzemeltető Konita Szolgáltató Bt. ügyvezetője. A térségfejlesztés, vállalkozásfejlesztés tizenéves béklyójából egyelőre nem sikerült szabadulnom. Ezen motiváció egyik gyümölcse az Üzleti Ajánlatok.hu, melyet szerencsém volt és van kiváló csapatban építeni és működtetni. A fenti feladatok jellemzően nem nyolc órás munkát jelentenek, így néha jól esik egy kis „Business Café”… készítsük, fogyasszuk együtt!
comments powered by Disqus