Csatlakozzon ingyen | Jelentkezzen be
Főoldal > Élelmiszeripar > Bio élelmiszer > Bio Kovászos uborka
Csatlakozott 2011.
 

Bio Kovászos uborka

Feladva:2011.03.08.
Utolsó módosítás:2011.04.06.
Irányár:450 HUF
Modell- vagy cikkszám:1
Származási hely:Magyarország EU
Márkanév:ÁLDOS Zrt.
Minimum rendelési mennyiség:1 Csomag/Csomagok
Fizetés módja:M/T, CASH
Maximum kapacitás:1 Csomag/Csomagok / Nap
Csomagolás módja:zsugorfóliázott
Szállítási idő:1 nap
Alapadatok:
Nettó tömeg: 700 g
Töltő tömeg: 350 g
Összetevők: Bio uborka, víz, bio kapor, bio fokhagyma, bio rozsliszt, só, bors
Az uborka élettani hatása:

Az uborka (Cucumis sativus) a tökvirágúak (Cucurbitales) rendjébe, a kobakosok (Cucurbitaceae) családjába tartozó növényfaj. Ugyanabba a nemzetségbe tartozik, mint a sárgadinnye. Számos nemesített változata létezik. A zöldségek közül az egyik legegészségesebb.

Jelentős az élettani hatása. Nagyon nagy százalékban (96%) vizet tartalmaz, valamint gazdag nátriumban, vasban, foszforban, káliumban, kálciumban és vitaminokban (A1, B1, B2, B6, C). A káliumtartalma segíti a vesék működését.

Érdemes egész évben fogyasztani, ugyanis, ha hosszú távon fogyasztjuk, bőrünkre és hajunkra nagyon jó hatással van. Javít mind a kettő tónusán, állagán. Egész megjelenésünk, fittebb egészségesebb lesz. Az uborkának nagy jelentősége van a lúgosítás szempontjából is.



A tejsavas erjesztés és a kovászos uborka élettani hatása:

Tejsavas erjesztéssel sokféle és nagy mennyiségű zöldségfélét tartósítanak. A romlás megakadályozására a tejsavbaktériumok savtermelő tevékenységét használják fel.

A tejsavas erjedés során a tejsavképző baktériumok a tartósítandó anyagban lévő cukorral táplálkoznak és azokat hőtermelés mellett tejsavvá alakítják. Ezzel magyarázható, hogy amíg. a friss zöldség pl. 5% cukrot tartalmaz, addig a belőle készített savanyított zöldségben

a cukor csak nyomokban található, helyette viszont 1 - 2 % tejsav mutatható ki. Az erjedés során keletkezett hőt a tejsavbaktériumok energiaforrásként használják életfolyamataikhoz.



A tejsavbaktériumok által termelt tejsav hatása kettős:

Kellemes ízt ad a terméknek. Ez természetesen csak akkor kívánatos, ha ilyen jellegű és ízű végterméket kívánunk előállítani pl: sósvizes uborka, kovászos uborka, sózott tök, savanyított káposzta.

Olyan mértékig csökkenti a tartósítandó élelmiszer pH-értékét, hogy ezáltal lehetetlenné válik a kellemetlen íz- és illatanyagokat termelő, állom
A vállalkozás által megadott információk valódiságát portálunk nem ellenőrizte!
A Pass minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítésről bővebben >>
Üzenetküldés az ajánlat feladójának!

Kérjük jelentkezzen be!

E-mail cím:
Jelszó:
Még nem regisztrált?
Egy perc alatt, ingyen csatlakozhat!
Főoldal - Saját Irodám - Kereslet - Kínálat - Export - Pass tagság - Sikersztorik - Business Cafe - Könyvjelzők közé - Nyomtatás - Kapcsolat
Üzleti Ajánlatok.hu tulajdonosa és üzemeltetője a BDPST Business Kft. © Minden jog fenntartva 2003-2024
Hosted by