Húsipari hulladékból fehérjedús extrudált takarmány
A különböző szemestakarmányok (búza, árpa, kukorica, borsó) extrudálása önmagában jelentős - kedvező - változást idéz elő azok fizikai és beltartalmi tulajdonságaiban. Hiszen a folyamat során keletkező 120-140 C°hőmérséklet, a keletkező mintegy 40 atm nyomás, majd ennek robbanásszerű megszűnése olyan kedvező kémiai és fizikai változásokat idéznek elő, melyeknek következtében az állati szervezet általi hasznosíthatóság közel kétszeresére, egységnyi takarmánnyal 30-50 %-kal magasabb állati termék állítható elő a kezeletlennel összehasonlításban.
Azonban a keveréktakarmányból nem hiányozhat a fehérje sem.
Az ajánlott gép lehetővé teszi az állatvágás során keletkező nyers vér, valamint a húsfeldolgozás során keletkező egyéb hulladékoknak a receptúrán belül 10-15 % mértékű bevonását, ezzel biztosítva a szükséges fehérje hányadot.
Az előzőekben ismertetett feltételek magas fokú sterilizációt biztosít, elérve ezzel a káros mikroorganizmusok elpusztítását. Ezáltal a veszélyes hulladék veszélytelen, magas energia tartalmú takarmánnyá alakul.
A gép gyártóteljesítménye 700-1000 kg/ó. Beépített villamos teljesítmény 92,5 kW.
A vállalkozás által megadott információk valódiságát portálunk nem ellenőrizte!
A Pass minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítésről bővebben >>