Főoldal > Pass partner > Mezőgazdaság, állattenyésztés > Mezőgazdasági projektek > Hígtrágyából pellet - a mi módszerünkkel
Csatlakozott 2010.
 

Hígtrágyából pellet - a mi módszerünkkel

Feladva:2017.01.03.
Kínálat típusa:Rendszeres
Ugye, nehéz elképzelni a hígtrágyát pellet formában? Mi megmutatjuk hogyan lehetséges.

Legalább dupla, de lehet, többszörös haszonnal járó megoldást kívánunk a nagy mennyiségű hígtrágya keletkezésével járó állattenyésztő telepek üzemeltetőinek, tulajdonosainak.

Első lépésként megoldandó a hígtrágya folyadék és sűrű fázisának külön választása. Megfelelő kezeléssel az így nyert folyadék ismételten felhasználható a trágyázási technológiában. Ezáltal két célt máris sikerült teljesíteni: a folyadék ismételt felhasználása következtében lényegesen kisebb a tárolási helyszükséglet, másrészt a vízfelhasználás jelentősen csökkenthető.

Az így különválasztott, magas nedvesség tartalmú szilárd fázis rendkívül jó, tápanyagokban gazdag trágya, növényi tápszer. "Csak" trágyázásra, szabályozható kijuttatásra alkalmassá kell tenni.

Komplett technológiánk két elkülöníthető egységből áll: egy szuper szárító szárítóból, valamint az előző egységben keletkezett, szárított-darált, egy-két mm szemcseméretű anyag pelletálója.

A szárító egység - igény szerint - PLC vezérléssel 50-55 % nedvességig egy lélépésben történő elvonására (kb. 3 perc alatt), az anyagot megdarálva, por formájában a rendszerből kiválasztható. A szárítás mértéke fokozat nélkül szabályozható, illetve automata üzemmódban a kívánt értékeken tartható.

A pelletáló egység kialakítása megegyezik a szokvány pelletgyártás technológiájával. A gyártás folyamán lehetőség van az esetlegesen hiányzó, a trágyában nem elégséges mértékben jelen lévő elemek, mikroelemek, esetleg egyéb komponensek szabályozott mértékű bejuttatására a pellettálás előtt. A pellet átmérője a vevő/felhasználó igényei szerinti.

Mindezzel egy újabb igénynek lehet eleget tenni: az újrahasznosítással és a műtrágyák részbeni kiváltásával jelentős költség csökkentés és az egész folyamattal számottevő környezet károsító hatás mérséklése érhető el.

Igény esetén akár zöldmezős beruházásként, fővállalkozásban is vállaljuk a megvalósítást.
A vállalkozás kapcsolati- és cégadatait portálunk ellenőrizte, azok valódiságát megerősíti.
A minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítéssről bővebben >>
Főoldal - Saját Irodám - Kereslet - Rendszeres kínálat - Egyszeri kínálat - Export - Pass tagság - Sikersztorik - Business Cafe - MédiaajánlatKönyvjelzők közé - Nyomtatás - Kapcsolat
Üzleti Ajánlatok.hu tulajdonosa és üzemeltetője a Blaskomed Kft. © Minden jog fenntartva 2003-2019
Hosted by