Főoldal > Pass partner > Mezőgazdaság, állattenyésztés > Mezőgazdasági projektek > Hígtrágya pelletálása
Csatlakozott 2010.
 

Hígtrágya pelletálása

Feladva:2016.11.28.
Kínálat típusa:Rendszeres
Legalább dupla, de let többszörös haszonnal járó megoldást kívánunk a nagy mennyiségű hígtrágya keletkezésével járó állattenyésztő telepek üzemeltetőinek, tulajdonosainak.

Első lépésként megoldandó a hígtrágya folyadék és sűrű fázisának külön választása. Megfelelő kezeléssel az így nyert folyadék ismételten felhasználható a trágyázási technológiában. Ezáltal két célt máris sikerült teljesíteni: a folyadék ismételt felhasználása következtében lényegesen kisebb a tárolási helyszükséglet, másrészt a vízfelhasználás jelentősen csökkenthető.

Az így különválasztott, magas nedvesség tartalmú szilárd fázis rendkívül jó, tápanyagokban gazdag trágya, növényi tápszer. "Csak" trágyázásra, szabályozható kijuttatásra alkalmassá kell tenni.


Komplett technológiánk két - funkciójában - elkülöníthető egységből áll: a további feldolgozást lehetővé tevő szárító, valamint az előző egységben keletkezett, szárított-darált egy-két mm szemcseméretű anyag pelletálója.

A szárító egység - igény szerint - automata vezérlésű üzemmódban alkalmas 50-55 % nedvesség egy lélépésben történő elvonására (kb. 3 perc alatt), az anyagot megdarálva, por formájában a rendszerből kiválasztható. A szárítás mértéke fokozat nélkül szabályozható, illetve automata üzemmódban a kívánt értékeken tartható.

A pelletáló egység kialakítása megegyezik a szokvány pelletgyártás technológiájával. A gyártás folyamán lehetőség van az esetlegesen hiányzó, a trágyában nem elégséges mértékben jelen lévő elemek, mikroelemek, esetleg egyéb komponensek szabályozott mértékű bejuttatására a pellettálás előtt. A pellet átmérője a vevő/felhasználó igényei szerinti.

Mindezzel egy újabb igénynek lehet eleget tenni: az újrahasznosítással és a műtrágyák részbeni kiváltásával jelentős költség csökkentés és az egész folyamattal számottevő környezet károsító hatás mérséklése érhető el.

Igény esetén akár zöldmezős beruruházásként, fővállalkozásban is vállaljuk a megvalósítást.
A vállalkozás kapcsolati- és cégadatait portálunk ellenőrizte, azok valódiságát megerősíti.
A minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítéssről bővebben >>
Főoldal - Saját Irodám - Kereslet - Rendszeres kínálat - Egyszeri kínálat - Export - Pass tagság - Sikersztorik - Business Cafe - MédiaajánlatKönyvjelzők közé - Nyomtatás - Kapcsolat
Üzleti Ajánlatok.hu tulajdonosa és üzemeltetője a Konita Szolgáltató Bt. © Minden jog fenntartva 2003-2018
Hosted by